ÇİPURA (Sparus auratus) Balığı Av Teknikleri



Kıyıdan ve tekneden avcılığı yapılabilen Çipura çok çeşitli bir menüsü vardır bunları sıralamak gerekirse yemler Sülünes,Karades,Mamun,Sardalya,Boru kurdu,Madya,Teke,Tarak'tır.Yemde tazeliğe önem verdiğiniz taktirde avda başarı oranınız artacaktır.
Kıyı avcılığında tavsiye edilen avlanma şekli Kumluk dip yapısına sahip alanlar ve kayalıkla kumluk alanların birleştiği noktalardır.Kıyı avcılığındada Gezer kurşunlu tek iğneli takım,Zoka ve çift köstekli takımlar iyi netice verecektir.
Çipura avında kullanılan takımlardan bahsetmek gerekirse en çok tercih edilen Gezer kurşunlu Takım'dan başlıyalım.
Bedene takılmış gezer kurşun ardına bağlanmış fırdöndü ve fırdüye bağlı 0.30 kalınlığında 30 cm uzunlukta köstek ucuna 6 veya 7 numara iğneden oluşan takım.Bu takımda kurşunu atma derinliği ve akıntı durumuna göre belirlemeniz gerekiyor.
Tekneden yapılan avda 3 köstekli takım kullanılır.Köstek boyları 25 cm köstek araları ise en az 35 cm olmalıdır.En alt köstek kurşun bağlantısının hemen yanından çıkmalıdır'ki çipura balığı sürekli kumda yem aradığından alt iğnenin başarı şansı üst iğnelere göre daha fazladır.Kullanılacak iğneler ise avlağınızdaki balık boylarına göre 6 veya 7 numara uygun olacaktır.Kurşun ise akıntıya göre belirlemeniz gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder