Uzunolta için tekne gerekir, kıyıdan da canlı yem atılabilir ama bu uzunolta değildir.
Can çok güzel çizmiş.
Uzunoltadaki hareketli iğne, yem balığın boyuna göre ayar yapmak için kullanılır.
Ben, yem olarak zargana, izmarit, tekir, ilarya,istavrit tercih ediyorum ve hepsinde de hareketli iğneyi kullanıyorum, çünkü standart boyda balık bulamıyorum.
Uzunolta genellikle akıntı altlarında verimli olur, özel olarak da Yeniköy çakarının sığlığı, Acartabya, rokettaşı(Roke), Baltalimanı, Aşiyan ,Anadoluhisarı(Dereağzı). Buralarda lüfer olur.Ağırlık yerine göre 300-500 gr yeter.
Ağırlık arttıkça hassasiyet azalacağından dibi bulacak en az ağırlık idealdir.
Bu da olta atılacak yerdeki derinlik, akıntı hızı, tekne hızı ile alakalıdır.
300 gr. dan 3kg'a kadar değişebilir.
Kofana için Arnavutköy Akıntı burnu açığı(Burada 2 kg ağırlık gerekir,bazen az bile gelir.)Beylerbeyi Sarayı önü (Burada levrek de gelir).
Kızkulesi,Sarayburnu vs.
Çok da sınırlamamak lazım, balık nereye yanlamışsa orada denemek uygun olur.
Bir kural da şudur.
Balık nazlıysa uzunolta canlı yem kullanmak verimli olur.
Balık durumu nazlıdan hızlıya doğru değiştikçe olta da uzunolta canlı yem, cansız yem, yemli takım, seyirtme zoka veya yapay yem, çapari şeklinde değişir.
Yine de en doğrusu, herkesin kendi kararını kendisinin vermesidir.
Ben sadece benim ölçülerimi belirtmeye çalıştım.
Farklı görüşte olan dostlarım da bildiklerini aktarırsa bilgileniriz.
Rastgele.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder