Çarşamba, Kasım 24, 2010

OLTA TAKIMLARI


avını bekleyen turna


1-Sportif amaçlı turna avı için 1.80-2.10 metre, orta esneklikte, 20-80 gram atar kamış,

2-Ortaboy makara,

3-0.30- 0.40 mm misina

4-Çelik beden

5-Kaşık- yapay balık

6-Kepçe (Büyük Boy naylon iple örülmüş geniş göz aralıkları olan )

7-Uzun uçlu pense veya benzeri

Turna avı için kullanılacak kamışlar hernekadar avcının tercihine kalmış isede bazı önemli unsurları göz önünde bulundurmak gerekir.

Tekneden yapılan avlarda daha rahat bir avcılık için kamış uzunluğu 1.80 m ile 2.10 metre olması tavsiye edilir.Daha uzun kamışları teknede kullanımı hayli zor olmaktadır.Tavsiye edilen 2 veya tek parça olan kamışlardır.

Kamışlar balık cinslerine göre ve avlanma şekillerine göre değişik özelliler taşırlar.

1-Casting Rods 
2-Spinning rods
Resimlerde de görüleceği üzere Casting tipi takımlarda makina Çıkrık olarak bilinen ve misinanın kamışın üst kısmında bulunduğu bir takımdır.

Spinning kamışlarda ise klasik makine kamışım altına sarkar ve misina kamışın altında bulunur.Ülkemizde özellile tatlı sularda Casting takımlar hiç kullanılmamaktadır.Avrupada da durum farklı değildir ancak Amerikada Özellikle Turna avlarının vazgeçilmez takımı Casting takımlardır.

Seçilecek olan kamışın hafif ve kuvvetli olması gerekir.Genelde yapay yemler ve kaşıklar ile avlanıldığı için 20-80 grm atarı olan kamışlar fevkalade yeterli olmaktadır.Daha güçlü kamış seçenekleri hassasiyetleri olmadığından avlanılmasıda zekli olmamaktadır.

Kullanılacak olan misina ise .30 -0.40 olmalıdır.Daha kalın misinalar yemin uzağa atılmasını engellerler.

Ülkemizde en yagın kullanılan yapay yemler ,meppsler ve kaşıklardır.

Kaşıklar:Metal olup çeşitli renk ve şekillerde üretilmektedir



Rapala: Hafif balsa ağacı veya benzer malzemeden balık görünümüncde olan yemlerdir.



İki ayrı katagoride gruplanmışlardır.

Sinking.....Suya kendi halinde bırakıldığında suyun dibine çöken

Floating...Suya kendi halinde bırakıldığında yüzen

Rapala veya benzeri yemlerin ön kısmında yer alan çıkıntılar ın sekli ve büyüklüğü bu yemlerin çekildiğinde suya nekadar dalacaklarını belirler.

Geniş ve uzun çıkıntılı rapalalar 10 15 metrye kadar dalabilirler bununyanında kırık ve küçük çıkıntılı rapalalar 1 -2 metreye kadar dalabilir.



Son zamanlarda rapala ve benzeri, balık şeklinde , suda balık hareketlerine benzer şekilde yüzen balsa veya benzer hafif malzemeden yapılmış kaşıklarda hayli iyi sonuçlar vermektedir.



Turna balığı çok keskin dişlere sahiptir.Bu açıdan kaşıklar mutlaka çelik bedenler ile misinaya bağlanmalıdır.

Bir ucunda klips diğer ucuna firdöndü olan 30 -40 cm boyunda güçlü çelik bedenler tercih edilmelidir.



İnce misina kullanımı avcılığı ne kadar zevki hale getirsede bazı riskleride vardır.Yıpranmış misinalar büyük bir turna'nın mücadelesine yenik düşebilir.Bu açıdan misina sürekli kontrol edilmeli, özellikle uç bölümü daha çok çabuk yıprandığı için, her avda misinayı 1 veya 2 metre arsında kısaltmak yararlı olur.

Kaşığı hedeflediğiniz noktaya savurduktan sonra misinanın hemen boşunu alarak kısa aralıklarla hızlanan ancak sürekli bir şekilde misna makaraya sarılır.

Balık yakalanır ise hiç boşluk vermeden balığı sandalımn yanına getirip kepçe ile yukarıya almak gerekir.Üçlü iğneler kepçelerin küçük gözlü filelerine çok çabuk dolaştığı için mutlaka kalın naylon ipli fileleri olan kepçeler kullanmak gereklidir.

Oltayı balığın ağzından çıkarmak bazen hali zordur.Keskin dişleri olan Turna aslında ısrımaz ancak, kafa darbelerinde dişleri elinizi bir jilet gibi kesebilir.Bu yüzden iğnenin çıkarılması için mutlaka uzun burunlu bir pense veya benzeri bir alet kullanmak zorunludur.
turna
İdeal mepss ler söğüt yaprağı şeklinde yüzeyi balık sırtı
beyaz holigram kağıtlı olanlar ve Yüzey kırmızı noktalı metalik
renkte olanlardır. ( özelikle comet 4 numara)
Mepss seçerken 3 no'dan başlayıp 5 no'ya kadar olanlardan yanınızda bulundurun. 5 nolu olanı otun az olduğu derin yerlerde kullanırken 3 numarayı derinliğin az olduğu otlu bölgelerde 4 numarayı ikisinin ortası yerlerde kullanırsınız.
5 no fiyatının pahalı, ağırlığının fazla olması sizin için tercih
nedeni olmasın. Bunlarla avlanabileceğiniz yerler yurdumuzda
fazla yok, olta kutunuzda en fazla iki tane bulundurun. 4 ve 3 no lar bizim avlaklar için ideal dir, bunlardan Olta kutusunda fazlaca bulunurabilirsiniz.
AV TEKNİKLERİ

Sportif turna avcılığında başarılı olabilmek için ipuçları:
Turna için en iyi av zamanı güneş doğuşundan bir saat öncesi ile güneş batışından 1 saat sonrası arasında kalan süredir. Geceleri, çok nadir olarak yemli oltaya atlarlar.

Yaz aylarında küçük balık sürülerinin peşindedir. Suyun yüzeyinde göreceğiniz ani hareketleri size etrafta turna olduğunun habercisidir. Yine sualtındaki yoğun otluk bölgelerle çakıllı zeminin birleşim yerleri de turnanın av sahasıdır. Kıyıları kamışlık olan küçük körfezler ve bunların etrafındaki çukurlarda da yoğun halde bulunurlar. Yazın sıcak günlerinde 30 cm derinliğe kadar kıyıya sokulurlar.Kışları ise derin sulara çekilirler ve daha hareketsizdirler.

Turna avında en önemli etkenlerden biride balığa görüntü vermemektir. Gürültü ve abartılı hareketler avınızı sizden uzaklaştırır.
Bu avda takım ve teknik çok önemlidir. Kamış seçimi iki şekilde belirlenir. Tekneden avlanıldığında kısa (160-180 cm), kıyıdan avlanıldığında ise uzun (240-300cm) ve sağlam kamışlar kullanılmalıdır. Sasi veya kaşıkla yapılacak avda fazla hareket edileceğinden mümkün olduğunca hafif kamış ve makine kullanılmalıdır. Makine güçlü, 100 metre, 0.25 mm misinanın sarılabileceği özellikte olmalıdır.. Ben kendi adıma sararken ses çıkarmayan ve debriyajı olan makinaları tercih ederim. Çok büyük balıkların bulunmadığı sularda 0.25-0.28 mm kaliteli misinalar kullanılmalıdır. İri bir balık yakaladığınızda ancak debriyaj vasıtasıyla onu yavaş yavaş yorarak yakalayabilirsiniz. Turna avcılığının en zevklisi ve ustalık isteyeni, sahte yemle yapılan avdır. Bu avda plastik, metal veya baţka maddelerden yapılan balık şeklinde yemler kullanılır;

Sasi: Yumuţak plastikten yapılan oldukça hareketli, balık ve kurt şeklindeki yemlerdir. Sasilerde favori rengim beyazdır, bulunmadığında siyah-beyaz da tercih edilebilir.Bulutlu havalarda ve derin sularda ise fosforlu turuncu renk daha kesin sonuç verir. Mister Twister marka kesik kuyruklu modeller, avda çok daha etkilidirler.Bu takımı hazırlarken kullandığım zoka(jig) daha çok fosforlu kırmızıdır.Ufak sasiler kullanıldığında mutlaka çelik beden kullanılmalıdır. Sasi ile avcılıkta püf noktası çok yavaş çekmektir. Bir diğer önemli konuda balığı hemen otların üstünden çekebilmektir. Bu takımı kullanan usta avcılar bir tek zoka iğnesi ile avlanırlar. Ben buna bir de hırsız tabir edilen üçlü iğne takarım. Yaz aylarında sığ sularda mavi-beyaz renkli küçük sasileri kullanmakta başarılı sonuç verecektir.
Kaşık: Metalden yapılmış, basit şekli sapsız bir kaşığa benziyen üzerinde bir üçlü iğne bulunan yemlerdir.Ben daha çok kırmızı-beyaz veya metalik söğüt yaprağı şeklindeki kaşıkları kullanırım.Kaşıklar genelde uzun olduklarından çelik beden kullanmaya gerek yoktur. Benim favori kaşığım "little clio"dur.
Diğer Sahte Yemler: Yukarıda bahsettiğim yemlerin dışında genellikle balsa ağacından veya sert plastikte yapılan balık şeklinde ve üzeri çeşitli şekillerde boyanmış yemlerdir. Bu yemlerde de aynı renk özelliklerine dikkat etmek gerekir. Bunlar: dalan, orta suda ve su yüzeyinde hareket eden olmak üzere üç ana grupta toplanır. Bu yemlerde de favorim gümüş balığı renkli Rapala Shad Rap(dalan)'tir. Yaz aylarında ise orta suda hareket eden yemlerle sığ sulardaki avcılık oldukça verimlidir.Ben kapalı havalarda bu yemlerin sadece başı kırmızı vücudu beyaz olanı ile çok bereketli avlar yaptım.
Canlı Yemle Turna Avı: Bu av için öncelikle yem olarak kullanacağınız balığı yakalamalı ve takımı yemleyene kadar canlı muhafaza etmelisiniz. Ben genellikle bu avda yem olarak ağla yakaladığım Gümüş'leri kullanırım. Burada önemli olan balığı iğneye takarken öldürmemektir. Aşağıdaki çizimde detayları bulacaksınız. Bu takım sabah gün doğumu ve akşam gün batımında oldukça verimlidir. En iri balıklar her zaman canlı yemli takımlara vurduğundan olta kontrol edilirken kepçe hep hazır tutulmalıdır. İri turnalar bu takımı sürükleyip ota veya saza dolaştırabilirler o nedenle oltada balığın vuruşu bazen hissedilmez. Bu nedenle yemi görene kadar oltada balık olup olmadığı bilinmez. Bu takıma takmış olduğunuz canlı gümüşlerde küçük vuruşlar yapacaktır, bu vuruşları turna sanıp takımı toplamamak gerekir. Dolunay olduğu gecelerde bu takımın başarı şansı çok yüksektir
Turna balığı avlarken esas olan tek bir konu vardır sessizlik..Gerçi bunu diğer sayfalarımızda belirttik ama üstünde durulması gereken bir konu.Tabi buna hava şartlarının vede bölgelerinde önemini ekleye biliriz........


28 kiloluk bir turna balığının ağız ve diş yapısı
avını bekleyen turna

Avlanma usulleri
TURNA yemli olta, kaşık ve ağlarla yakalanır.Olta avcılığında yemli oltaların yanı sıra daha sportif olan savurma oltalarla avı çok populerdir.Dünyanın bir çok ülkesinde tekne arkasından kaşık ve benzeri yapay yemlerle ve canlı yemlei oltalarla avlanmsı yasaklanmıştır.

Bu sayfalarda sportif amaçlı avcılık usul ve şekillerine yer verilmiştir.

Diğer bazı balıkların aksine TURNA balığının sabah çok erken saatlerde ve geceleri yem yeme alışkanlıklarının pek olmadığı söylenir.Ancak bu görüşün aksini savunanlarda vardır.Turna balığı sabah saat on ile akşam güneş batana kadar her saat avlanmakla birlikte,bazı günler bir kaç saat yeme hiç itibar etmediği olur.



TURNA balığının hava durumundan çok etkilendiği bir gerçektir.

Her ne kadar çok sağlam verilere dayanmasada hava basınçının alçak olduğu günler Turna hareketsiz olur ve aktif olarak yemlere saldırmaz.Bu gibi havalarda daha çok şamandıralı yemli oltalarla avcılığı yapılır.Barometrenin yükseldiği günler ise TURNA' nın çok aktf olduğu zamanlardır. Parlak ilgi çeken hertürlü cisme atlar.Turna balığının çok aktif beslenme döneminde kaşıkların cinsi rengi büyüklüğü ne olursa olsun verimli av yapılır.

Bu dönemlerin dışında kaşık ve yapay yem seçimi çok önemlidir.Genel bir kaide olarak Turna balığının yem alışkanlıkları beslendiği yavru balık cinslerine benzer yapay yemlerle iyi sonuç alınmaktadır.

Suyun berrak olduğu zamanlar gümüş rengi parlak kaşıklar.Kapalı havalar ve bulanık suda daha koyu renkli yemlerin iyi sonuç verdiği bilinmektedir.

Turna balığı havalar ısınmaya başladığında yavaş yavaş sazlıklardan ayrılarak, kıyılarda ,kaya balıkları ve benzeri balıklarla yemlenir.Genelde kıyıya çok yakın mesafelerde 1 ila 4 metre arasında bulunurlar.Baharda, Mayıs ve Haziran aylarında her türlü kaşık, mepps ve rapalla ile avcılığı yapılır.Havalar iyice ısındığında özellikle büyük TURNA lar daha derin ve serin suları tercih ederler.Bu dönemde derine inen dalıcı rapalla lar kullanılır.Ancak yaz ayları boyunca kıyılarda da TURNA avlamak mümkündür.



Sayfalarımın ağırlıklı konusu biliyorsunuz Alabalık avı. Ancak yıllar içinde o kadar çok Turna avladımki bunları sizlerle paylaşmak istedim. Dilerim işiniz yarar.

Dünyada Turna balığının birçok türü vardır. Bizde yaygın olarak avlanan Turna balığı ABD de Northern pike denilen balıktır(esox lucius). Birde Yurtdışında Musky denilen cins, Northern pike benzemekle beraber derisinin şekli farklıdır. Musky 'yi ben Türkiyede görmedim.
Özellikleri:Turna balığı iç sularımızda yaygın olan balıklardan biridir. Vucudu uzun, yandan basık sırt ve anal yüzgeci kuyruk yüzgecine çok yakındır. 15 seneden fazla yaşarlar. Bazıların yaşları 40-50 seneyi bile bulur.
Turna balığı iç sulardaki en yırtıcı balıktır. her türlü balığı, kendi türünden balıkları, ördek, kaz, karabatak su sıçanı yılan gibi diğer hayvanlarıda avlar. Doymak bilmez, irice bir balığı yuttugunda midesinden yemek borusuna kadar alır, hatta ağzı açık bile kalır. Böyle durumlarda midedeki kısmı önce hazmeder, sonrada geri kalan kısımlar hazmedilir.
Bir aylıkkken diğer balıklara saldırmaya başlar. 1 kg lık canlı ağırlık artışı için için gençken 3-5 kg yaşlılıkta 10-30 kg. yiyecek balığa ihtiyacı vardır.
Bulunduğu yerler:Ilık,durgun akış hızı fazla olmayan sularda yaşar. Turna, yerine sıkı olarak bağlı, sabit yerli bir balık olup, yumurtlama zamanı göç etmez. renkleri yaşadıkları yere ve yaşa göre değişiklik gösterir. Otlu bölgelerdeki açık yeşil, acı su bölgelerindekiler sarımsı olur. yaşlandıkca kahve ve gri renk alır. çoğunlukta altın sarısı renktedir.
Üreme: Erkekler 2 yaşlarında cinsi olgunluğa erer. nadiren 1 yaşın sonundada ergenilğe ulaşanlar olur. Bu devrede boyları 25-35 cm civarındadır. genel olarak erkekler 38-40 cm dişiler 40-42 cm cm. uzunlukta cinsi olgunluğa erişir. Yumurtlama ilkbahar devresindedir. 3 drc. den 8 drc. kadar sıcaklıklarda yumurtlar.Yumurtlama sığ, otlu bölgelerde gündüz saatlerinde gerçekleşir. yumurtlama ortamında sürekli gezinirler. Normal zamanda her canlıya saldıran turna üreme sırasında diğer balıklara saldırmaz. Yumurtlayacak dişiyi birçok erkek takip eder. Dölleme sonrasında yumurtadan çıkan yavruların büyük bir kısmı çeşitli nedenlerle ölür.
Turna yavrularaının ilk avlanma reaksiyonları 13 drc. drc. lik suda 9 gün sonra 20 drc.lik suda 6 gün sonra başlar. Bunlar avlarının üzerine S şeklinde kıvrılarak fırlar. ilk günlerde bu denemelerinde avı yakalma oranları % 30 ken 15. günden sonra % 80'e ulaşır. Su ısısı arttıkça avlanma oranı artar.
Avlama teknikleri:Turna'nın saldırgan balık olmasından dolayı Turna avında atçek tekniği balıkçılar tarafından en çok uygulanan avlanma tekniğidir. Canlı yemle bırakma yapılarakta avlanır, ancak duragan olmasından dolayı birçok amatör avcı bırakma yaparak avlanmayı sevmez.
Turna gezerek avlanmaz belli bir bölgede durur ve avını bekler. Ancak çok obur balık olmasından dolayı ilgisini çeken yemi gördügünde onu takip eder ve yeme saldırır. Bazen yemi takip eder, yeme atlamaz ve avlandığınız kayığın, botun gölgesine girer orada bekler. Böyle durumlarda dikkatli olun. (kayığınızı yada botunuzu alttan delebilir ve sizde can yeleğinizda yok hop suya.) Yok, yok korkmayın. Yeminizi atıp kayığa doğru çekerken kayığın altından çıkıp yeme saldırdığı çok olmuştur.

Turna avı için en ideal derinlik 1 - 4 mt. dir. Turna daha derinlerde olur ancak avlanma bölgesi genellikle sığ yerlerdir. Bunun nedeni daha derinlerde yüksek su bitkilerine olmaması ve buralara av yapılabilecek küçük balıkların olmamasıdır. Güneş ışınlarının aydınlattığı sığ yerlerde otlar daha çok ve yüksek olur, dolayısıyla küçük balıklar ve Turna buralarda çokca bulunur.

Ancak şunuda unutmayın derinlerde herzaman en iri balık vardır. Bunları avlamakta genellikle bırakma yaparak olur.
Avlandığınız bölge ağaç ve su yüzeyine doğru uzanan otlar yoksa yeminizi dipten çekin. Turna böyle ağaçsız ve uzun ot olmayan bir bölgede yaşıyorsa, suyun dipindeki otların içine girmiş avını orada bekliyordur. Bir kaç denemeden sonra çekiş hızınıza, yeminizin ağırlığına göre dip'in derinliğini öğrenir ona göre avlanmaya başlarsınız.

Eğer avlandığınız bölgede su içinde kalmış ağaçlar yada su yüzeyine doğru uzayan otlar varsa buralar turna için ideal avlanma bölgeleridir. Turna bu ağaç yada otların yanına gelir hareketsiz bi şekilde bekleyip yanına gelecek yeme saldırır. O nedenle bu gibi yerlerde yeminizi fazla derine indirmeden çekerseniz balık yakalama şansınız artar.
Turna avcısı birkaç denemeden sonra balığı mutlaka yakalar. Çok şahit olmuşumdur hayatında ilk defa balığa gidipte Turna avlayana. ( alabalığı biraz zor yakalarsınız) Fakat Turna'nında yemi ağzından bırakma huyu fazladır, biraz boşluk verirseniz yada iğneniz fazla keskin değilse yemi adeta kusar. Yıllarca önceydi Gölbaşı Mogan'da yakaladığım irice bir turnayı kayığa aldım, balık kayıkta ellerimin arasında depelenip duruyor, ağzından yemi fırlattı, birde hemen balığın yanında nerdeyse otuz santim gelen baş tarafı sindirilmiş başka bir turna gördüm, bu ne falan derken anladımki bu turna benim yakaladığım turna dan çıkmıştı. evet midesinde 30 cm lik turna ve benim yeme saldırabilen bir Turna; inanılacak gibi değil ama gerçek.
Malzeme:
-Turna avında yanınızda açılır kapanır yada uzayabilen kepçe ,kepçenizin ağ gözleri 2 cm civarında, kalın misinadan yada naylon ipten yapılmış olsun. ( daha küçük gözlere iğne dolaşır en az 10 dk. iğneyi kepçeden çıkarmak için uğraşırsınız.).
- Çelik beden, turna bazen yemi gırtlağına kadar yutar misinanızı keser.
- Balığın ağzından iğneyi çıkarmak için pens, kerpeten, iş eldiveni (dişleri jilet gibi keskindir eliniz çizer kanatır)
- Balığı koymak için livar , livarınız biraz büyükçe olsun. Turna avında heran herşey olabalir şansınıza şöyle 90 cm lik 100 cm lik bir JAWS çıkabilir.
Yem:Turna genellikle hareketli her şeye saldırır. Ancak hava koşullarına, suyun berraklığına göre bazen yem seçtiğide olur. Turna için enideal yem SASİDİR. Sasiden sonra MEPSSgelir.Eğer takım çantanızda bu iki yemden çeşidiniz varsa başka yeme ihtiyaçınız yoktur.
İdeal mepss ler söğüt yaprağı şeklinde yüzeyi balık sırtı
beyaz holigram kağıtlı olanlar ve Yüzey kırmızı noktalı metalik
renkte olanlardır. ( özelikle comet 4 numara)
Mepss seçerken 3 no'dan başlayıp 5 no'ya kadar olanlardan yanınızda bulundurun. 5 nolu olanı otun az olduğu derin yerlerde kullanırken 3 numarayı derinliğin az olduğu otlu bölgelerde 4 numarayı ikisinin ortası yerlerde kullanırsınız.
5 no fiyatının pahalı, ağırlığının fazla olması sizin için tercih
nedeni olmasın. Bunlarla avlanabileceğiniz yerler yurdumuzda
fazla yok, olta kutunuzda en fazla iki tane bulundurun. 4 ve 3 no lar bizim avlaklar için ideal dir, bunlardan Olta kutusunda fazlaca bulunurabilirsin.
sasi için ideal renkler aşağıdakiler olup benim tercihlerim, sırasıyla beyaz, gövdenin altı beyaz üstü siyah, gövde sarı üst koyu yeşil, gövde açık yeşil üst dikine çizgili koyu yeşil, gövde sarı üst kırmızı ve kırmızı'dır ( jelimsi)
daha başka renklerle avlayabilirsiniz ancak bu renkler en çok tercih ettiği renklerdir. Sasiye iğne takılması OLTA KUTUSU bölümünde detaylı bir şekilde anlatılmıştır.
Sasi seçerken mümkünse mister twister marka olanı seçin bu sasiler ufak bir harekette dahi kuyruğunu oynatabilmektedir. Boy olarak 6 cm likler bence 9 cm liklere göre daha iyi. Çünkü 9 cm liklere taktığınız kurşun ağırlık yemin sürekli dipten gelmesine neden oluyor, Küçük kurşun taksanız sasinin hem şekli bozuluyor hemde iğne tam olarak gövdeden çıkmıyor. O nedenle ben 6 cm liklerle avlanıyorum.
Mikrofil deliği: Hani şu çok sorulan balık yumurtalarını dölleme işi, Balık yumurtaları hakkında ALABALIK bölümünde yer verdim. Turna yumurtasıda alabalık yumurtasına benzer yapı teşkil eder. Su ile temas eden turna yumurtasında 30-60 sn ye sonra mikrofil deliği kapanır ve döllenme ihtimali kalkar. Ancak bu yumurtalar soğuk havalarda suya temas etmeden 4 saat civarında döllenmeden saklanabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

SİTEMİZ FAYDALIMI SİZCE

Etiketler

ağırlıklar (1) AKYA BALIĞI AVI (1) alabalık avcılığı (2) Alabalık Nasıl tutulur (1) Alabalıklar ve Avcılığı (1) alüminyum folyonun yararları (1) AMATÖRLERE ÖĞÜTLER (1) AMATÖRÜN OLTA MALZEMELERİ (1) AY VE BALIKÇILIĞA DAİR II (1) Ay ve Balıkçılık (1) bağlama teknikleri görsel (1) bağlama teknikleri site (1) balığa göre (2) balığa göre takım ve yem şeması (1) balık anatomisi (1) Balık Avcılığı (1) BALIK AVI TAKVİMİ (1) balık avı yeri (1) BALIK AVLAMA YÖNTEMLERİ (1) balık çeşitleri (2) balık çeşitleri resimli (2) balık olta takımları resimli (2) Balık tutmak için en iyi 10 nokta (1) balıkcılık düğümleri (1) Balıkçılık Malzemeleri üreticileri (1) Bırakma takım (1) Boğazda rapala avcılığı Amatörce (1) canlı yem takılışı (1) çapari takımı (1) çapari tüyü (1) çapari yapımı (1) çapariler (3) Çinekop nasıl avlanır (1) Çinekop Avcılığı Ve Takım Şekiller (1) çinekop avı ve takımı (1) Çinekop nasıl avlanır ? (1) çinekop oltası videosu (1) çipura (1) ÇİPURA Balığı Av Teknikleri (1) ÇiPURA Balığının Avlanımı (1) deniz balıkları (1) denizcilik terimleri (1) DENİZDE DOĞAL YEMLER (1) Denizde Kurşun Kullanımı (2) Denizlerimizde Görülen Balıklar ve Avlanma Teknikleri (1) derinsu (1) Dip oltası (Bilyeli boncuklu üçlü fırdöndülü) (1) dip takımı yemli mantarlı (1) DÜĞÜM ÇEŞİTLERİ (1) düğümler (2) eşkina (1) EŞKİNA (TAŞ BALIĞI) AVI VE TEKNİKLER (1) fırdöndü bağlama resimleri (1) fırdöndü düğümü (1) fırdöndüler (2) fly ile (2) FLY-FISHING (6) gece avında ışık? (1) hangi balığa hangi iğne (2) hangi balık nasıl avlanır (1) Hangi balık Nasıl takım Ne tür yem (1) HIRSIZ İĞNELİ ZOKA. (1) http://www.facebook.com/pages/Olta-ile-balik-avi/172110676151569 (1) iğne (2) iğne anatomisi (1) İĞNE BAĞLANMASI (1) iğne boyları (1) iğne çeşitleri (1) iğne hakkında herşey (1) iğne katalogları (1) iğne seçimi (4) İğne ve Fırdöndü Düğümleri. (1) iğneler (1) istanbul balıkları (1) İstanbul Boğazı kıyı rapala avcılığı taktikleri (1) İstanbul'un balık avı adresleri: (1) İSTAVRİT ÇAPARİSİ NASIL YAPILIR VE BALIK NASIL AVLANIR (1) KADİFE BALIĞI VE AVI (1) kamış seçimi (1) Kamışla Fırlatma Teknikleri (1) karagöz (1) KARAGöZ AVCILIĞI (1) karagöz yemi (1) kefal (1) KEFAL AVCILIĞI (1) Kıyı ve tekne için takım önerisi... (1) Kıyıdan Asansör Sistemi ile Lüfer Avı. (1) Kıyıdan Kaşıkla lüfer avı ve Teaser takımı (1) Kıyıdan Levreğe At Çek (1) Kıyıdan Sahte Yemler Kullanarak At - Çek Tekniğiyle LEVREK Avı (1) Kiyidan At-Çek (1) Kullanılan yemlerin etkilerini arttırma yöntemi (1) KURŞUNLAR (1) levrek (1) levrek av sahte yemleri (1) Levrek Avcılığı ve takım şekilleri (1) Levrek Avı (3) LEVREK AVI (2) levrek avı kaşıkla (1) LEVREK BALIĞI AVI (1) LEVREK Balığı ve Av Teknikleri (1) Levrek Balığını Tanıyalım Avlayalım (1) levrek nasıl yakalnır video (1) Levrek Sahteleri (1) lüfer (2) lüfer avcılığı (1) lüfer avı olta takımları (1) lüfer avı teknikleri (4) Lüfer Balığı (Pomatomus saltatrix) nın Özellikleri (1) LÜFER Balığı ve Av Teknikleri (1) lüfer nasıl avlanır video (1) lüfer olta takımları (1) lüfer takımı mantarlı (1) lüfer1 (1) MAKİNE SEÇİMİ (1) marmara balık av takvimi (1) Marmara'da lüfer avı (1) Marmarada Lüfer Avı (1) mavruka (1) mavrukalı köstekli takım resmi (1) mavrukalı takım (1) mercan balığı (1) Mezgit Balığı Avlanma Yöntemi (1) mırmır (1) MIRMIR – ISPAROZ - SARPA AVI TEKNİKLERİ (1) MIRMIR AVI VE TEKNİKLERİ. (1) mırmır oltası videosu (1) misina (2) Misina Bağlama (1) misina bağlama resimleri (1) Misinada renk ve özellik seçimi (1) MİSİNALAR (3) misinalar hakkında bilgi (1) Nasıl Monte Edilir ve Kullanılır? (1) Oklava ile lüfer avı (1) Olta Bağlama ve İğne Seçimi (1) Olta balıkçılarına 5 cazip adres (1) olta balıkçılığı herşey (1) Olta Çeşitleri Ve Malzemelerimiz (1) Olta Hazırlama çeşitleri (1) Olta ile Lüfer Avcılığı (1) Olta ipleri Ve Türevleri (1) OLTA KUTUSU (1) Olta Makine Parçaları (2) Olta Makinesi Bakımı (1) Olta Malzemeleri ve Genel Tanımları (2) OLTA TAKIMLARI (1) OLTA TAKIMLARI VE BEDENLER (1) Olta Takımları ve Uygulamaları (2) Olta Yapımı ve Çeşitleri (1) oltalar ve bedenler (1) ortasu (1) ÖKSÜZ BAĞI KÖSTEĞİ (1) PALAMUT-TORİK AVI (1) Paraketa (parekete) ile balık avı (1) Rapala (1) rapala avcılığı taktikler (1) Rüzgar Nedir? (1) SAHTE YEMLER (3) Sahte Yemlerle Kıyıdan At-Çek Tekniğiyle (1) Sarkıtmalar (1) sarpa (1) Savurma Dip Takımları (1) SAZAN AVCILIĞI (2) Sazan Avcılığında Kullanılan Yeni Donanımlar (1) sazan avı teknikleri (1) Sazan Avına Hazırlık (2) Sazan Gezer Takım... (1) sazan için harıka bir yontem (1) Sazan Nasıl Tutulur (1) sazan takımları (1) seyirtme ve iskandil kalıpları (2) sırtı ile Palamut ve Akya avı için olta şeması (1) Sıyırtma Düzeneği Görseli (1) sinarit (1) sinarit balığı (1) sinek (1) Spirolino Nedir (1) suni yemler (1) Surf kamışlarının özellikleri (1) suüstü (1) şamandıralar ve özellikleri (1) şamandıralı beden takımı (1) takım (1) takım resimleri (6) takım resimleri genel (1) Tatlı su levreği avı (1) TURNA BALIĞI (1) turna balığı avcılığı (1) turna vcılığı (1) uygun rapalalar (1) uzun olta (1) yakamoz (1) YAYIN BALIĞI AVI (2) yem (1) yem çeşitleri (1) YEMLEME/MAZMUZ (1) YEMLİ OLTA İLE KIYIDAN LEVREK AVCILIĞI (1) Yo-Zuri (1) Zargana avı teknikleri (1) zargana oltası yapım videosu (1) ZIPKIN AVCILIĞI (8) Zoka (1) Zoka Dökümü (1) zoka veya kursun dökmek (1) ZOKALI AVCILIK (1) zokalı lüfer takımı (1) zokalı takım avı (1) zokalı takımlar (2)