
ÇAPARİ OLTASI : Makinalı olarakta kullanılan bu yöntem daha çok küçük balıkların avlanmasında kullanılır. Takımdaki misina ve iğne seçimi ile köstek sayısı ortama ve balığa göre değişir.

SARDALYALI KIPRIS TAKIMI : Didim ve çevresinde en çok tercih edilen yöntemdir. Sardalya balığının üzerine şekilde görüldüğü gibi 6-10 adet iğne dolanır. Bazıları balığa saplanarak kamufle edilir. Kuyruk kısmına ise misina ile düğüm atılır.
Bu yöntemin avantajı her boyda balığı yakalamaya elverişli olmasıdır. Bu teknikle avcılık çok zevkli ve verimli geçer.( O gün balık varsa tabii ) Yöntemin olumsuz tarafı dip kısmın bilinmediği yerlerde takımın takılmaya elverişli olmasıdır.
Takılma probleminden azaltmak için olta toplanırken takımın makinaya hızlı sarılması yararlıdır.

OLTAYA CANLI YEM TAKILMASI : Özellikle Levrek gibi balıkları avlamak için; balığın dolaştığı düşünülen yerlere canlı yemli takımlar bırakılabilir. İğne balığa şekilde görüldüğü gibi veya üst yüzgecinden geçirilir.

SAZLI YER TAKIMI : Takımlarımızın takılma olasılığını azaltmak ve yemi balıkların görmesi için yukarı kaldırmak amacıyla kullanılan yöntemdir.
Pareket avcılığında buna benzer yüzlerce iğneli takımlar kullanılr. Şamandıra olarak terlik süngeri kullanılır

ZARGANA TAKIMI : Şamandıra, uzağa atılabilmesi için ağır olmalı, takım ince misina ile yapılmalıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder